Attendwise skriver blogindlæg vedrørende brug af eventsystemer og eventplatforme målrettet planlægning og afholdelse af events - såvel som konferencer, medarbejderevents, netværksevents, erhvervsevents og messer.

Følg med i vores blogindlæg om brugen af eventværktøjer til dine events

Vi håber, at vi kan inspirere dig med vores blogindlæg målrettet planlægning og afholdelse af events - såvel som konferencer, medarbejderevents, netværksevents, erhvervsevents og messer. 

Hvorfor skal du (måske) kommunikere via en event app?

Emne: Kommunikation via en event app (udgivet d.22.08.2023)

Enten kommunikerer du (allerede) med dine deltagere og udstillere via en event app til din konference, messe eller andet event. Eller også overvejer du det? Men hvorfor (egentlig)? Hvad er dit WHY? Som med alt andet, er det en god idé at vide, hvorfor du ønsker at bruge en event app til dit event (eller hvorfor ikke). Hvad er formålet. Hvad ønsker du at opnå? 

Hvordan kan du målrette kommunikationen og personificere indholdet i app´en? Samt øge deltagerinvolveringen. Der er mange spørgsmål, som du med fordel kan stille dig selv, inden du overvejer at bruge en event app.

 

Læs blogindlæg

Eventarrangør: Sådan forankrer du digitaliseringen i din organisation

Emne: Omstillingsparathed og forankring vedr. digitalisering af events (udgivet d.25.05.2023)

Nogle gør det og har gjort det i mange år, nogle er på vej - mens andre endnu ikke gør det. Hvad taler jeg mon om? Jeg taler om digitalisering af planlægning og administration af events. Der er fuld fart på eventbranchen igen, og særligt de fysiske møder og events buldrer derudaf. Og heldigvis for det.

Men det er langt fra alle arrangører der bruger digitale eventværktøjer. Så hvordan kan man gå fra manuel til digital håndtering? Og mest af alt, hvordan får man kollegaerne og ledelsen med på bølgen? 

Læs blogindlæg

Kvikguide: Sådan sikrer du dig en god support og service hos din eventplatform leverandør

Emne: Service og support (udgivet d.25.marts 2023)

Support og service er mindst lige så vigtigt, som adgang til en god teknisk eventplatform. For hvem ønsker ikke let adgang til support, hvis der er brug for det? Og hvad med overordnet projekt-sparring? Og en god introduktion til eventsystemet? Og ønsker du også teknisk assistance under dit event? 

Se vores guide med 7 forskellige opmærksomhedspunkter med hensyn til hvad god service og support kan være. 

Læs mere

5 take aways fra Møde & Eventmessen 2023

Emne: Fornyet fokus og energi i eventbranchen (Udgivet den 23. marts 2023)

Der er ingen tvivl om at der er godt igang i Møde & Eventbranchen igen. Det mærkede vi i høj grad til Møde & Eventmessen i Forum d.22.marts 2023. Det summede af liv og glade dage. Messegæsterne, som er møde & eventplanlæggere, var målrettede.

Hvad er det, der fokuseres på i eventbrancen? Det har vi et bud på. Læs vores 5 take aways fra messen, hvis du ønsker inspiration fra andre eventarrangørere.

Læs mere

Eventarrangør: Hvordan overbeviser du din chef (og dig selv), om at din tid også er vigtig?

Emne: Planlægning og digitalisering (udgivet den 2 . februar 2023)

”Work smarter, not harder”. Det er et begreb, vi alle har hørt. Og hvem vil ikke gerne arbejde så effektivt som muligt og spare tid. Vi kommer ikke udenom, at det tager tid at planlægge og arrangere en event. Men har du (og din chef) fokus, på hvordan du kan optimere din tid gennem digitalisering? Så du kan erstatte de manuelle arbejdsopgaver med digitalisering. Og derved bruge mere tid på de sjove og værdiskabende opgaver.

Få her konkrete tips til, hvad du kan have for øje, når du skal spare tid i din eventplanlægning. Samt spare dine deltagere, udstillere og oplægsholdere tid.

Læs mere

Quick guide: 7 gode råd til planlægning og markedsføring af events

Emne: Planlægning og markedsføring af events (udgivet den 12. januar 2021)

Hvis du kunne få 7 gode råd til eventplanlægning og markedsføring af events i 2021 fra 7 forskellige aktører - hvilke 7 råd ville det så være?

Det har vi nogle bud på i vores kvikguide og samling. Vi kommer bl.a. ind på, hvordan du skaber en eventstrategi og hvilke kriterier du med fordel kan tænke på, når vi taler om bæredygtige events. Samt hvordan du markedsføre din event på LinkedIn og bruger storytelling til at tiltrække deltagere. Og en tjekliste til fordele og udfordringer ved hybride events.

Se blogindlæg

5 trin til planlægning af events i en foranderlig tid

Emne: Planlægning af events (udgivet den 7.januar på Meetafy.dk)

Som eventarrangør er du godt nok udfordret i denne tid. For hvordan skal du planlægge dine konferencer, medarbejderevents mv., når du ikke helt ved hvornår du kan holde fysiske events?

Har du lagt en eventstrategi og plan for 2021? Har du en A og B plan alt efter hvornår du igen kan holde fysiske events og hvornår du må ty til online events? Læs denne artikel på Meetafy.dk, hvis du vil have en mini tjekliste til planlægning i en foranderlig tid.

Se blogindlæg

Hvad er de 5 største myter vedrørende event teknologi?

Emne: Myter om event teknologi (udgivet den 22.december 2020)

Mange har efterhånden afprøvet eventteknologi i en eller anden form. Som Tilmeldingssystem, Event App - samt platform til at holde online møder og events - med videre...

Men hvad findes der af "myter" om disse teknologier og brugen af dem? Måske er myter så meget sagt - men hvad findes der af overbevisninger? Det vil vi her komme ind på - i håb om at du som arrangør måske kan få aflivet nogle af myterne/overbevisningerne - og få en anden vinkel på.

Se blogindlæg

3 ting du ikke må glemme, når du indhenter tilmeldinger til din event

Emne: Tilmelding og administration (udgivet den 8. december 2020 på Meetafy.dk)

Det lyder måske som "piece of cake" at indhente tilmeldinger til din konference, kursus, netværksevent, messe....Men der er faktisk en del, du med fordel skal overveje - og en del, du skal huske.

Du skal for det første gøre dig klart, hvad du skal indhente af oplysninger - som passer til formålet. Altså hvad skal du bruge de forskellige informationer til? Og du må ikke videregive personoplysninger til 3.part, medmindre du har fået lov til det af deltagerne. Og du skal huske at medtage detaljerede tilmeldingsbetingelser, som beskriver behandling af deltagernes data. 

Se blogindlæg

Hvordan skaber du relevante møder mellem dine deltagere? Fysiske som virtuelle...

Emne: Netværk & matchmaking (udgivet d. 7.december 2020)

Skal møderne mellem dine deltagere være tilfældige? Eller ønsker du, at de skal mødes med andre deltagere, som de ønsker? Altså som de ikke kender på forhånd, men hvor du faciliterer relevante møder?

Hvordan gør du så det? Jo, du kan planlægge møderne mellem dine deltagere via et matchmaking værktøj, som matcher deltagerne for dig, og kommer med mødeforslag samt den endelige mødeplan.

Se blogindlæg

Guide: Hvad skal du vide for at få styr på datadækningen til din event

Emne: Teknologi & datadækning (udgivet den 4. december 2020)

Som arrangør af et møde, en konference eller messe, forventer du helt sikkert, at teknikken spiller. Der skal naturligvis være en god datadækning på stedet. Og teknisk udstyr som live-streaming og event-app skal bare virke, ikke sandt?

Men er du klar over, at der er flere faktorer, der spiller ind på succesen? Og at du bør kende til, hvad, der kræves for en god datadækning? Få her din tjekliste til en god datadækning...

Se blogindlæg

Den fysiske ramme om dit arrangement, hvorfor er den (også) vigtig?

Emne: Fysiske rammer om din event (udgivet den 3.december 2020)

Som arrangør af det fysiske møde og arrangement har du en lang TO DO liste og mange detaljer, at holde styr på. Én af opgaverne, endda én af de første, er at finde en egnet lokation til dit arrangement.

Betyder rammerne noget for dit fysiske arrangement? Ja, er det korte svar. For rammerne er i den grad med til at give dine deltagere en helhedsoplevelse. Og du kan endda bruge dem aktivt i din storytelling - både før og under dit arrangement.

Se blogindlæg

Hvad er fordele og ulemper ved hybride events?

Emne: Hybride events (udgivet den 12. november 2020)

Tror du (også) at vi kommer til at se flere hybride events i 2021? Altså hvor du som arrangør både holder en fysisk - og virtuel event på én gang. Hvor nogle deltagere er tilstede på det fysiske events, mens andre deltager virtuelt bag sin skærm?

Det har da sine fordele, ikke? At du kan invitere flere med, samt give deltagerne flere valgmuligheder. Men det har også sine ulemper. Og stiller store krav til dig som arrangør. For pludselig har du med to målgruper og to settings at gøre. Og hvordan sørger du for at både dine fysiske og virtuelle deltagere får udbytte af din hybrid konference - eller anden form for hybrid event?

Se blogindlæg

Hybride events

Få 5 tips til at holde online konferencer på det virtuelle rums præmisser

Emne: 5 konkrete råd om online konferencer (udgivet den 10. november 2020 på Meetafy.dk)

Mange arrangører af konferencer har opnået erfaring med at afholde online konferencer. Og det er der selvfølgelig kommet en del læring ud af. 

Den vigtige læring er, at man ikke kan omdanne en fysisk konference til en online konference 1:1. Hverken i længde eller format. Erfaringerne siger også, at det naturligvis er svært at fornemme deltagernes engagement bag skærmen. Deltagerinvolvering synes alfa og omega. Og så er møderne blandt deltagerne udfordret.

Læs mere om erfaringerne samt få 5 konkrete tips til din (næste) online konference. Se Jeannettes gæsteindlæg på Meetafy.dk.

Se Meetafy.dk

Overhold myndighedernes retningslinier via eventteknologi

Emne: Myndighedernes krav til forsamling (udgivet d.25. august 2020 på Meetafy.dk)

Som arrangør har du fået din sag for - siden statsministerens første pressemøde i marts 2020. Det ved vi. Mange har desværre måtte aflyse eller udskyde deres konference eller messe. Og andre har valgt at afholde dem digitalt. 

Men hvordan er det nu med hensyn til at afholde fysiske events. Må du det? Og hvis ja, hvordan kan du så bruge eventteknologi som hjælp til at overholde retningslinierne med "Social distance"? Det har Jeannette skrevet et gæsteblogindlæg til meetafy.dk om.

Se Meetafy.dk

Husker du dit formål med en event app?

Emne: formål med event app - fokus på nyttige funktioner (udgivet på Meetafy.dk d.9. juli 2020)

Hvad er en event app? Kan du svare på det? Alle har hørt om en event app, konference app, messe app med videre. Og flere og flere bruger sådan en app til at formidle program, vise deltagerliste og udstillerliste. Ja, til at samle al relevant information og komme ned i lommen på deltagerne. Samt nogle bruger den også til at øge deltagerinvolveringen med online spørgsmål og afstemning med videre.

Men husker du at overveje, hvad du ønsker og bruge den til? Husker du dit formål? Læs Jeannettes gæsteindlæg på Meetafy.dk for en kort opridsning, og tjekliste, af funktioner i forhold til formål.

Se Meetafy.dk

7 punkter til din event planlægning

Emne: Huskeliste til eventplanlægning (udgivet den 2. april 2020)

Planlægning og administration af events tager en del tid. Det ved alle, der sidder med det. Uanset type af events. De eventplanlæggere og administratorer, der har masser af erfaring ved hvad det kræves. Og kører måske på rutinen. Men husker du at stoppe op, og se om du kan forbedre din event planlægning? Få her 7 punkter du med fordel kan gå igennem... 

Se blogindlæg

eventplanlægning

Guide til Eventplanlægning: Få styr på de digitale værktøjer

Emne: Guide til digitale værktøjer til eventplanlægning (udgivet på Meetafy.dk den 25. marts 2020)

Eventplanlægning er temmelig tidskrævende. Det ved alle, der arrangere events, hvad enten vi taler konferencer, messer, netværksevents eller medarbejderseminarer. Men der findes digitale værktøjer til at gøre det lettere. Både hvad angår værtøjer til sevle planlægningen af eventen og hvad angår værktøjer som tilmeldingssystemer og event apps.

Jeannette Eis har skrevet et gæsteindlæg på Meetafy.dk vedrørende event planlægning og digitale værktøjer.

Se Meetafy.dk

Tjekliste til navneskilte

Emne: tjekliste til navneskilte (udgivet den 5.december 2019)

Hvilke overvejelser skal du gøre dig, når du vælger en metode til at udskrive navneskilte? Og hvordan ønsker du at selve navneskiltene skal være? Du kan her blive inspireret til hvad, du skal huske på i dine overvejelser om valg af navneskilte og metode - samt du kan hente en tjekliste. Tjekliste og video er blevet til i samarbejde med SortKaffe´s gode samarbejdspartner kongresartikler.dk.

Se video & hent tjekliste

Guide: B(l)æredygtig event app

Emne: Bæredygtighed og funktioner til deltagerinvolvering (udgivet den 16. september 2019)

Hvordan kan du både være bæredygtig og "blæredygtig"? Jo, det kan du ved at erstatte det trykte printet program med en event app. Du digitaliserer programmet samtidig med at du bruger "blærede" funktioner til at øge deltagerinvolveringen med online spørgsmål og online afstemning - og har du messe og udstillere, ja, så bruger du digital konkurrence til at nudge messegæster rundt i messehallen, samt viser sammenhæng mellem interaktiv standplan og udstillerinformation. 

Se video & hent tjekliste

Har du styr på lovgivningen, når du behandler personoplysninger?

Emne: GDPR og Databeskyttelsesloven (udgivet den 13. maj 2019)

Den 25. maj 2019 er det et år siden, at EU’s databeskyttelsesforordning (GDPR) fik virkning, og databeskyttelsesloven trådte i kraft. Dog synes der stadig at være en del usikkerhed om behandling af personoplysninger i forbindelse med møder og events. Jeannette (SortKaffe) og Nick Ilsø fra Integra Advokater giver nyttige tips herom i Kursuslex's Møde & Eventmagasin.

Se artikel

Eventarrangør: Er GDPR gået lidt i glemmebogen?


Emne: GDPR og Databeskyttelsesloven (udgivet den 28. januar 2019)

Er det der GDPR (General Data Protection Regulation) virkelig nødvendigt for mig som eventarrangør at vide noget om? Spørger du måske. Og ja, så absolut! For når du indhenter tilmeldinger til jeres event, indhenter og behandler du personoplysninger. Derfor er det super vigtigt, at du kender til reglerne...

Se blogindlæg

GUIDE: Hvordan kan du som eventarrangør (med fordel) digitalisere dine opgaver?

Emne: digitalisering af opgaver og arbejdsprocesser (udgivet den 24. april 2019)

Som eventplanlægger har du temmelig mange bolde i luften på én gang, og det kan du sikkert godt lide. Men kunne det ikke være fedt, hvis du kan digitalisere dine arbejdsprocesser i sådan en grad, at der virkelig er tid at spare? Så du kan erstatte de kedelige manuelle opgaver med en mere automatiseret og digital metode, der frigør tid til de mere kreative opgaver…

Se blogindlæg

GUIDE: Hvordan kan du både tilfredstille dine messegæster og dine udstillere

Emne: Messer, udstillere og messegæster (Udgivet den 25. februar 2019)

Som messearrangør har du en udfordrerende opgave i at både skulle tilfredsstille og give værdi til dine messegæster og dine udstillere. Du kan ikke holde en succesrig messe uden at give værdi til begge parter. Men hvordan gør du? Behøver du gå på kompromis? Kan du mon bruge eventteknologi til at tiltrække og fastholde begge målgrupper?

Se blogindlæg

Eventplanlægger: Tør du tænke ud af boksen?

Emne: Digitalisering med et formål (udgivet den 1. oktober 2018)

Vi er alle vanedyr med tendens til at gøre som vi plejer. Men heldigvis har vi da også mod på at gøre tingene anderledes, hvis vi da lige kan se formålet med det. Er du klar til at tænke ud af boksen, når du skal vurdere hvilke digitale hjælpemidler, du vil bruge til din event? Og huske at stille dig spørgsmålet, om hvad dit formål er, inden du vurderer hvilket middel, der skal til? 

Se blogindlæg

Databeskyttelse: Hvad skal du som minimum medtage i dine tilmeldingsbetingelser?

Emne: GDPR og Tilmeldingsbetingelser (udgivet den 25. maj 2018)

Når dine deltagere skal tilmelde sig dit kursus, konference eller messe skal de have læst og accepteret dine tilmeldingsbetingelser for, at de kan afslutte deres tilmelding. Har du styr på hvad du som minimum skal medtage i betingelserne? Hvad du som minimum skal gøre dine deltagere opmærksom på? Få nyttige input herom...

Se blogindlæg

Eventplanlægger: Tidsoptimering er også bæredygtigt

Emne: optimering af tid og bæredygtighed (udgivet den 30. maj 2017)

Bæredygtighed forbindes oftest med økologi, lokale råvarer og minimering af ressourcespild. Bæredygtighed er i høj grad (også) kommet på agendaen i eventbranchen. Ønsket om at reducere madspild er de seneste år blevet udtalt hos mange, og reducering af tryksager må også siges at være bæredygtigt. Men hvad med reducering af tidspilde - er det ikke også bæredygtigt?

Se blogindlæg